Як мрійники малюють

Головне на уроках - сприйняття дитиною кольорів, форм, її внутрішнє ставлення до побаченого ззовні, і проявлення відчутого на папері.
Діти малюють професійними акварелями, пізнають величезний світ кольорів, вчаться розпізнавати основу відтінків, як технічну (з яких кольорів можна утворити той чи інший відтінок), так і чуттєву (який настрій та внутрішній власний рух має той чи інший колір, як він впливає на сприйняття картини).
Вони заглиблюються в світ візуальних образів через малювання форм: досліджують, які дивовижні образи може створити всього лиш одна лінія. Побічним ефектом такої діяльності є розвиток уяви і просторового мислення.
Дітям пропонуються виключно якісні інструменти: екологічні воскові крейди, професійні акварельні фарби, акварельний папір - це формує естетичний смак.
Центральною частиною уроку є слухання дітьми оповіді з міфологічним, казковим чи історичним сюжетом. (Забігаючи наперед, слід зазначити, що в залежності від віку змінюється тема для живописної роботи.) Потім вони відтворюють почуте на папері, трансформують утворений внутрішній образ чи переживання в зображення. Це має ефект наведення мостів між світом суб'єктивних емоційних переживань і об'єктивним світом, створеним власноруч.

Уроки веде художниця Анна Дем'янова, сферою інтересів якої є дослідження кольору як основного інструменту створення сюжету картин.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Як мрійники парти фарбували

Школа Мрійників: ще один погляд зсередини.

Запрошуємо учнів до 5 та 7 класів